Osim priznanja za glazbene uspjehe u prošloj godini na dodjeli koju su organizirali Hrvatska diskografska udruga i RTL, uručene su i Multi-platinum nagrade grupi Parni valjak i Danielu Popoviću

Na glazbenom putovanju na koje nas je sinoć odvela četvrta dodjela nagrade Top.HR Music Awards u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog uživali su brojni okupljeni. Nagradu organiziraju Hrvatska diskografska udruga i RTL, a na njoj su nagrađeni najuspješniji glazbenici u protekloj godini u 11 kategorija po preciznim podacima dobivenim prema radijskom emitiranju HR Top 40, koji uključuju više od 140 radijskih postaja diljem zemlje, prema fizičkoj prodaji te prema podacima o digitalnoj prodaji na glazbenim streaming servisima.

Eni Jurišić & Matija Cvek
Aquarius Records/Menart
“Trebaš li me” – pjesma godine

U kategoriji pjesma godine slavili su Eni Jurišić i Matija Cvek s pjesmom “Trebaš li me”, muški izvođač godine je Luka Nižetić, ženski izvođač je Mia Dimšić, novi izvođač godine je Lorena Bućan dok je grupa godine Parni valjak. Najprodavaniji novi domaći album je “Lipanj, srpanj, kolovoz” grupe Urban & 4, dok je najprodavaniji domaći album u reizdanju “Odbrana i poslednji dani” grupe Idoli. Streaming singl godine je “Fališ mi” koji izvode Severina i Azis, a Severina je ujedno i streaming izvođač godine. U kategoriji najprodavanijeg inozemnog albuma nagradu je odnio “Unlimited Love” grupe Red Hot Chili Peppers, dok je inozemni izvođač godine Ed Sheeran.

Luka Nižetić
Dallas Records
muški izvođač godine

Mia Dimšić
Croatia Records
ženski izvođač godine

Lorena Bućan
Tonika
novi izvođač godine

Parni valjak
Croatia Records
grupa godine

Severina
Dallas Records
streaming izvođač
“Fališ mi” (feat. Azis) – streaming singl godine

Osim nagrada za proteklu godinu, na dodjeli su uručena i posebno vrijedna priznanja – Multi-platinum Awards Hrvatske diskografske udruge za vrhunska diskografska dostignuća koja su dobili Parni valjak za vrhunska diskografska dostignuća i jedinstven doprinos rock kulturi i glazbenoj industriji te Daniel Popović za vrhunska diskografska dostignuća legendarnog albuma Bio sam naivan iz 1983. Već ranije Multi-platinum nagrade Hrvatske diskografske udruge za svoja glazbena dostignuća dobili su Vlatko Stefanovski, Željko Bebek i YU Grupa koji su uveličali ovogodišnju dodjelu.

Željko Bebek, YU Grupa, Parni valjak i Daniel Popović – dobitnici posebnih priznanja Multi-platinum Award

Vlatko Stefanovski – dobitnik posebnog priznanja Multi-platinum Award

Četvrta dodjela nagrada Top.HR, kroz koju je publiku vodila Ana Radišić, bila je i u znaku 75 godina postojanja Croatia Records (nekadašnji Jugoton) zahvaljujući čijem je djelovanju nastalo nebrojeno puno glazbenih albuma koji su obogatili domaću i regionalnu kulturnu glazbenu baštinu.

Ružica i Željko Bebek

Pava i Đuro Ravenšćak

Jasenko Houra

YU Grupa

Ivica Propadalo i Dragana Todorović Propadalo

Davor Štern, Marija Vidović, Želimir Babogredac i Ivan Tolj

Boris Novković

Detour

U odličnoj glazbenoj atmosferi prožetoj daškom prošlosti i suvremenim notama, na posebno emotivan način publika, među kojoj su bila i brojna poznata imena poput Borisa Novkovića, Matije Dedića, Marka Kutlića, grupe Detour, Zlatka Mateše, Pave, Jurice Popovića, Alena Đurasa i mnogih drugih,  prisjetila se glazbenog opusa jedinstvenog Massima Savića koji nas je napustio krajem prošle godine, a obilježeno je i 100 godina od rođenja Mister Morgena – Ive Robića.

Robert Mareković, Pava i Marko Kutlić

Šima Jovanovac

Matija Dedić

In memoriam: Massimo Savić

Željko Bebek i Vlatko Stefanovski

Glazbena nagrada Top.HR Music Awards kroz četiri godine je postala vrijedno priznanje za rad i trud domaćih i stranih izvođača, a njezina posebna vrijednost je u činjenici što se nagrade dodjeljuju po precizno mjerenim rezultatima. Dašak atmosfere s dodjele nagrada kao i najatraktivnije nastupe gledatelji će moći pogledati u subotu, 25. veljače na RTL2 u glazbenoj emisiji Top.HR.

Fotografije: Bojan Zibar, Samir Cerić Kovačević