Dario Draštata, direktor diskografske kuće Dallas Records, član Upravnog odbora Hrvatske diskografske udruge, predsjednik Regionalnog udruženja nezavisnih diskografa Balkan (RUNDA) i predsjednik Izvršnog odbora Europskog udruženja nezavisnih glazbenih izdavača (IMPALA), nominiran je za najutjecajnijeg menadžera u glazbenoj industriji na globalnoj razini (The International Power Players’ Choice Award).

Riječ je o godišnjem izboru magazina Billboard koji proglašava najutjecajnije poslovne ljude u glazbenoj industriji. Priznanja najutjecajnijim izvršnim managerima dio je projekta Power Players’ putem kojega se rangiraju utjecajni ljudi različitih sektora unutar industrije, ali i ukupno.

Nagrada The International Power Players’ Choice Award lansirana je ove godine, a putem nje je Billboard zamolio članove glazbene industrije iz svih sektora diljem svijeta da honoriraju izvršnog direktora za kojega vjeruju da je prošle godine imao najveći utjecaj na poslovanje.

Direktor izdavačke kuće Dallas Records našao se među 20 polufinalista na globalnoj razini, među kojima su i predstavnici kompanija kao što su Spotify, Warner Music Group, Universal Music Group, Sony Music, Believe i BMG.

Billboard je vodeće glasilo svjetske glazbene industrije i najutjecajniji brend glazbenog poslovanja na globalnoj razini čije liste popularnosti su desetljećima model uspješnog poslovnog pristupa tržištu industrije zabave.

Nominacija Darija Draštate za nagradu The International Power Players’ Choice Award važna je u kontekstu globalnih kretanja u ekosustavu glazbene industrije i pokazatelj kontinuiranog rada i razvoja glazbene industrije u Hrvatskoj.