Jučer, 18. lipnja 2020. održana je redovna godišnja skupština HDU-a u prostorijama Hotela As u Zagrebu.

Skupštini su prisustvovali redovni članovi HDU-a, a istom je predsjedavao predsjednik HDU-a  Želimir Babogredac. Skupštini je podneseno izvješće o radu i provedenim aktivnostima HDU-a u 2019. godini. Iz mnoštva aktivnosti u proteklom razdoblju mogu se istaknuti sljedeće aktivnosti: Multi-platinum Awards i posebna priznanja dodijeljena istaknutim glazbenicima i članovima glazbene industrije, zakonodavne aktivnosti vezane uz nacrt prijedloga Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima, brojne promotivne aktivnosti kao što je Mjesec glazbe u Zagrebu, Nacionalni dan albuma, izdavanje knjige „71 priča o albumima,“ glazbena nagrada Top.HR Music Awards, kampanje Pjevajmo za Zagreb i Slušajmo hrvatsko.

Hrvatska diskografska udruga i za ovo razdoblje bilježi značajne medijske rezultate, uz 2370 objava u kojima se spominje Hrvatska diskografska udruga, od čega je 1610 objava na webu. Objave Hrvatske diskografske udruge premašile su broj od 4 milijuna impresija, tj. preko četiri milijuna pogleda na vijesti ili oglase HDU-a te objave na društvenim mrežama. U usporedbi s prvih pet mjeseci 2019. godine, 2020. godine ostvaren je porast od 61,42% kad je riječ o broju web objava u kojima se spominje Hrvatska diskografska udruga. Uz to, Hrvatska diskografska udruga može se pratiti na LinkedInu, Instagramu, YouTubeu, Deezeru, Apple Musicu te Facebooku, na kojem je, u ovom periodu, zabilježeno čak 1164 novih pratitelja.

Uz sve navedeno, predstavljen je plan rada i financijski plan za sljedeće razdoblje.

Proglašen je i Upravni odbor za sljedeće razdoblje koji čine sljedeće diskografske kuće: Croatia Records, Menart, Dancing Bear, Dallas, Aquarius, Scardona, Hit Records.