Jučer, 8. lipnja 2021. održana je redovna godišnja skupština HDU-a u prostorijama Hotela As u Zagrebu.

Skupštini su prisustvovali redovni članovi HDU-a, a istom je predsjedavao predsjednik HDU-a  Želimir Babogredac. Skupštini je podneseno izvješće o radu i provedenim aktivnostima HDU-a u 2020. godini. Bez obzira na pandemijsku godinu, u proteklom razdoblju mogu se istaknuti sljedeće aktivnosti: proslavu 25. godišnjice osnovanja HDU-a, osnivanje Odbora za glazbeni publishing Top.HR Music Awards i posebna priznanja dodijeljena istaknutim glazbenicima i članovima glazbene industrije, zakonodavne aktivnosti vezane uz donošenje novog Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima, brojne promotivne aktivnosti kao što je Nacionalni dan albuma, Dan prodavaonica ploča, izdavanje knjige „72 priča o albumima,“ kampanje Pjevajmo za Zagreb i Slušajmo hrvatsko.

Hrvatska diskografska udruga i za ovo razdoblje bilježi značajne medijske rezultate, uz 2792 objave u kojima se spominje Hrvatska diskografska udruga, od čega je 1849 objava na webu. Objave Hrvatske diskografske udruge premašile su broj od 5 milijuna impresija, tj. preko pet milijuna pogleda na vijesti ili oglase HDU-a te objave na društvenim mrežama. U usporedbi s 2020. godinom, 2021. godine ostvaren je porast od 40.2 % kad je riječ o broju web objava u kojima se spominje Hrvatska diskografska udruga. Uz to, Hrvatska diskografska udruga može se pratiti na LinkedInuInstagramuYouTubeuDeezeruApple Musicu, Spotifyju te Facebooku, na kojem je, u ovom periodu, zabilježeno čak 1250 novih pratitelja.

Uz sve navedeno, predstavljen je plan rada i financijski plan za sljedeće razdoblje.

Proglašen je i Upravni odbor za sljedeće razdoblje koji čine sljedeće diskografske kuće: Croatia Records, Menart, Dancing Bear, Dallas Records, Aquarius Records, Scardona, Hit Records.