Na rasprodanom koncertu održanom u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, 12. veljače 2020., Hrvatska diskografska udruga dodijelila je Posebno priznanje Zorici Kondži za 35 godina glazbene karijere. Zorici je uručeno priznanje za glazbene uspjehe kojima već niz godina osvaja srca publike i uz pomoć kojih se upisala u domaću glazbenu povijest.

Zorica Kondža ovoga je tjedna za sve zaljubljenike u dobru glazbu pripremila glazbeni spektakl u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski i tako obilježila 35. godina uspješne samostalne karijere. Tomu da je publika željno dočekala koncert prigodnog naziva Vrijeme ljubavi svjedoči i podatak da je prvi koncert 12. veljače rasprodan u rekordnom roku te će Zorica oduševiti obožavatelje i drugim koncertom 13. veljače.

Ova je splitska diva, uz brojne goste koji su joj se pridružili na koncertnoj pozornici, još jednom razgalila srca publike svih generacija legendarnim melodijama pjesama poput „Vrijeme ljubavi“, „Zar je voljeti grijeh“, „Ima jedan svijet“, „Ti si moj san“ i potvrdila svoj značaj na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Zorica Kondža svoju je glazbenu karijeru započela 70-ih godina prošlog stoljeća u grupama Pirati, Novi danStijene, a od 1985. djeluje samostalno i izdaje četiri solo albuma, Ti si moj, Hodajmo po zvijezdama, Zlatna kolekcija i Live Lisinski. Ova ikona domaće glazbene scene dobitnica je brojnih važnih nagrada i priznanja glazbene industrije, višestruka pobjednica Splitskog festivala i dobitnica nagrade Status Hrvatske glazbene unije.

Zorica Kondža svojim je djelovanjem ostavila neizbrisiv trag na domaćoj sceni te joj je upravo iz tog razloga Hrvatska diskografska udruga odlučila dodijeliti Posebno priznanje za 35 godina uspješne glazbene karijere, veliku obljetnicu kojom se može pohvaliti tek nekolicina domaćih glazbenika.

Ovo je Posebno priznanje Zorici uručila Kristina Krajna, članica upravnog odbora Hrvatske diskografske udruge direktorica Zoričine diskografske kuće, HIT Recordsa i tom prilikom izjavila: “Zorica Kondža jedna je od najvećih glazbenica, ali prije svega i osoba velikog srca, koja svoj izniman talent, već godinama nesebično dijeli sa svima nama. Privilegija je raditi sa takvom glazbenicom, cijelim timom i ponosni smo na sve njihove uspjehe. Ovom prigodom ispred Hit Recordsa i Hrvatske diskografske udruge zahvaljujem joj na svemu, čestitam joj trideset i pet godina karijere te joj želimo još puno uspjeha”.

Sama Zorica bila je iznimno dirnuta ovim Posebnim priznanjem te je izjavila: “Još nemam riječi kojima bi opisala proslavu mojih trideset i pet godina solističke karijere, koju sam sinoć napravila u dvorani Vatroslav Lisinski. Jedna takva komunikacija sa publikom, oduševljenje, dobila sam i priznanje Hrvatske diskografske udruge za trideset i pet godina karijere. Jako puno emocija na jednom mjestu. Adrenalin nije stao rasti, uopće ne znam kako bi opisala ono što se dogodilo. Publika je bila oduševljena, nastojala sam svima na neki način prići, proslaviti to sve sa njima.”

Foto: Tomislav Jagar