Subscribe Now

Želim primati newsletter i pristajem da HDU koristi moju adresu elektroničke pošte za primanje promidžbenih informacija o aktivnostima HDU-a. Pročitao/la sam i razumijem Pravila privatnosti.

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Korištenjem naše web stranice pristajete na naša pravila privatnosti.

Digitalno korištenje glazbe

DIGITALNO KORIŠTENJE GLAZBE

Legalni streaming servisi sadašnjost su glazbe, a njihova dostupnost ključna je i kod osvješćivanja građana Republike Hrvatske, naročito mlađih generacija, o važnosti zaštite autorskih i srodnih prava. Edukacijama o legalnim načinima slušanja glazbe te upućivanjem korisnika na legalne servise štiti se glazbeno stvaralaštvo, smanjuje se stopa korištenja piratskih sadržaja, ali se i znatno utječe na cjelokupno gospodarstvo naše zemlje.

 

U svijetu danas postoje brojni legalni glazbeni servisi – između ostalih Spotify, Itunes, Deezer i drugi. U Europskoj uniji ovakvi servisi široko su dostupni i njihovo korištenje svake godine bilježi veliki porast, no to nažalost nije slučaj s Republikom Hrvatskom. Ovo pitanje naročito je važno za hrvatsku glazbenu industriju koja zbog nedovoljne dostupnosti legalnih glazbenih streaming servisa s jedne strane te nedovoljnog znanja šire javnosti o istima s druge, kasni za svjetskim trendovima.

Digitalni servisi dostupni u Hrvatskoj

Deezer je web usluga za streaming glazbenih sadržaja koja korisnicima dopušta slušanje glazbe online ili offline, te stvaranje i dijeljenje liste pjesama. Kreiran u Parizu, 2007., Deezer trenutno raspolaže sa 56 milijuna licenciranih snimki u svom katalogu, iz svih glazbenih žanrova.[1] Na usluzi je dostupno i preko 30.000 radijskih postaja.

Na samome početku projekta u kolovozu 2007., korištenje usluge bilo je potpuno besplatno. U studenom 2009., Deezer je pokrenuo troslojni model usluge, zadržavajući osnovni besplatni web streaming, tvrtka je uvela i dodatne dvije pretplatničke opcije. Deezer trenutno ima 14 milijuna aktivnih korisnika od kojih su 7 milijuna pretplaćeni korisnici.[1] Od rujna 2013, usluga je dostupna u 182 zemlje.

 

ZorroTunes je domaća streaming platforma na hrvatskom tržištu. Platforma za ljubitelje hrvatske domaće glazbe koji žele dijeliti i doći do najbolje glazbe jednim klikom. S najvećom bazom domaće glazbe, Zorro Tunes zadovoljiti će svačiji ukus. Korisnike od njihovih omiljenih izvođača, albuma ili playlista dijeli samo jedan klik za puno uživanje u glazbi.

Personaliziranim i tematskim playlistama I najveći ljubitelj glazbe može pronaći nešto za sebe. Zorro Tunes je idealan za najveće glazbene ljubitelje koji među prvima žele doznati za najnovija izdanja.

… Google music

WordPress Theme built by Shufflehound.
Adresa: Ulica kneza Borne 5, Zagreb, Hrvatska / Radno vrijeme: Ponedjeljak - Petak 09:00 - 17:00 / email: hdu@hdu.hr  Telefon: +385 1 3668 194