Subscribe Now

Želim primati newsletter i pristajem da HDU koristi moju adresu elektroničke pošte za primanje promidžbenih informacija o aktivnostima HDU-a. Pročitao/la sam i razumijem Pravila privatnosti.

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Korištenjem naše web stranice pristajete na naša pravila privatnosti.

Hrvatska glazba u digitalnom okruženju

Hrvatska glazba u digitalnom okruženju

Svi autori i izvođači žele ostvariti svoj kreativni potencijal i postići uspjeh. No, put do uspješnog fonograma odnosno snimke osim talenta, strasti i ambicije autora i izvođača zahtijeva i podršku kroz investiciju u poslovni projekt, odnosno, poslovni ulog u budućnost razvoja nečije karijere, što je naročito važno na početku svakog glazbenog puta. U tom poslovnom okruženju mogućnost legalne distribucije i dostupnosti sadržaja jedna je od ključnih karika uspjeha i kontroliranog plasmana glazbene produkcije do publike.

Posebno značajnu ulogu danas preuzeli su upravo „digitalni servisi“ i telekomunikacijske tvrtke. Internet i telekomunikacije su svakako napravile revoluciju u distribuciji glazbene industrije. S jedne strane vrlo moćan marketinški alat, ali i opasnost, da se osim legalno, glazba nabavlja besplatno tj. ilegalnim putem. Činjenica je da streaming premašuje klasičan način prodaje i distribucije glazbe u svijetu. Taj trend je nezaobilazan i u Republici Hrvatskoj koja osim potencijala od 5 milijuna stanovnika godišnje ugošćuje i preko 10 milijuna turista iz svih zemalja svijeta.

Već danas je putem jedinog legalnog streaming servisa u Republici Hrvatskoj dostupno preko 40 milijuna pjesama renomiranih svjetskih i domaćih izvođača. Lista albuma, izvođača i singlova neprestano se osvježava. Odaziv hrvatske publike na ovu ponudu je pozitivan, ali istodobno pokazuje i dodatne apetite tržišta i želju za većom konkurencijom i ponudom.

Vodeći hrvatski diskografi udruženi u Hrvatsku diskografsku udrugu (IFPI Croatia) zajedničkim su snagama formirali digitalnu bazu snimaka koja sadrži cjelokupnu hrvatsku diskografiju, pripremljenu za daljnje korištenje na domaćim i svjetskim glazbenim servisima. Udruženi diskografi predstavljaju sve najznačajnije kuće na području glazbene industrije, koje polažu prava na više od 150 tisuća naslova, ali i zastupaju sve svjetske mayore na našem području. Hrvatski diskografi godišnje u novu glazbu ulože više od 20 milijuna kuna (350.000 €). To uključuje razvoj i produkciju novih audio-video snimaka, kao i proizvodnju, distribuciju i promociju novih nosača zvuka i glazbenih sadržaja.

WordPress Theme built by Shufflehound.
Adresa: Ulica kneza Borne 5, Zagreb, Hrvatska / Radno vrijeme: Ponedjeljak - Petak 09:00 - 17:00 / email: hdu@hdu.hr  Telefon: +385 1 3668 194